Τα μαθήματα dance fitness συνδυάζουν τη γυμναστική με τον χορό! Οι χορογραφίες μπορεί να είναι αργές ή και γρήγορες, συνήθως εύκολες ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν με άνεση. Με κάθε χορογραφία φτιάχνουμε την ευλυγισία, την ισορροπία, την μυϊκή αντοχή αλλά κυρίως φτιάχνουμε τη διάθεσή μας!

Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα ώστε το σώμα να μαλακώσει, να ξεμπλοκάρει από την καθημερινή ρουτίνα και να προετοιμαστεί για την κίνηση. Συνεχίζουμε με την χορογραφία ενώ στο τέλος ακολουθούν διατάσεις προκειμένου να πετύχουμε την επιμήκυνση των μυών και την ελαστικότητά τους.

Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και για άτομα με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία με την κίνηση.

 

Στα πλαίσια των μαθημάτων Dance Fitness, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το ειδικό μάθημα Stretching.

Στο μάθημα Stretching κάνουμε ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας, ελαστικότητας και της αρθρικής ευκαμψίας. Είναι σημαντικό να διατάσσουμε όλες τις μυϊκές ομάδες και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στις συνήθεις. Οι διατάσεις βοηθούν ώστε οι κινήσεις μας να αποκτήσουν το φυσιολογικό τους εύρος, μας απελευθερώνουν από το στρες, χαλαρώνει τους μυς και βοηθάει να εξαφανιστούν οι μυϊκοί πόνοι που οφείλονται σε ‘πιασίματα’ ή σε καταπόνηση.