Η Ελένη Τσιριγώτη πρωτοήρθε σε επαφή με το κόσμο του χορού σε ηλικία 9 χρονών μέσα από τους συλλόγους παραδοσιακών χορών.

Έκτοτε συμμετέχει σε χορευτικά σχήματα ελληνικών χορών και από το 2009, ασχολείται με τη διδασκαλία αυτών. Εχει λάβει μέρος σε παραστάσεις ως χορεύτρια και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 2008 ξεκινάει το αργεντίνικο tango και εξελίσσεται συνεχώς παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια δίπλα στους σημαντικότερους Έλληνες και Αργεντίνους δασκάλους ενώ παράλληλα ασχολείται και με τον κλασσικό χορό.

Ταξιδεύει στην Αργεντινή για να παρακολουθήσει μαθήματα tango. Απο το 2013 και έπειτα ασχολείται αποκλειστικά με το χορό όντας συνιδιοκτήρια σχολής χορού και παράλληλα γινεται κάτοχος του πτυχιου Pilates Mat Instructor και από το 2017 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας La Yumba team με στόχο τη διοργάνωση χορευτικών εκδηλώσεων Tango καθως και σεμιναρίων με κάποια από τα μεγαλυτερα ονόματα της παγκόσμιας Tango σκηνής.

Δίνει έμφαση στην εξέλιξη της διδακτικής της μεθόδου, προωθεί στους μαθητές της την αγάπη της για το tango επενδύοντας τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στο κοινωνικό.