Το tribal fusion είναι ένα μίγμα στοιχείων (μουσική και κινήσεις) oriental με σύγχρονο beat.

Συνδυάζει στοιχεία oriental με ινδικούς χορούς, flamenco, τσιγάνικους και βαλκανικούς χορούς και χορούς από τη Βόρεια Αφρική. Προσφέρει μια τεράστια ελευθερία επιλογών (μουσική, κινήσεις, κοστούμια, ύφος) και για αυτό είναι δύσκολο να μπει σε καθορισμένα πλαίσια. Ο χορευτής έχει απεριόριστη ελευθερία στην επιλογή των κινήσεων προκειμένου να εκφράσει χορευτικά τη μουσική. Οι κινήσεις είναι ακριβείς, έχουν ροή και χαρακτηριστικό τους είναι η απομόνωση των μυών. Επειδή ακριβώς βασίζεται σε μυϊκές κινήσεις και όχι σε  σωματικές ικανότητες για αυτό  απευθύνεται σε κοπέλες με κάθε είδους σώμα.

Μπορεί να είναι είτε αργό και μυστηριώδες είτε επιθετικό και δυναμικό. Η ενδυμασία δεν είναι καθορισμένη. Μπορούμε να δούμε χορευτές με αφγανικά κολιέ, με λουλούδια στα μαλλιά ή με δαντελένια φουρό.

Χαρακτηριστικά χορευτικά στοιχεία του tribal είναι:

  • Floreos (επηρεασμένο από το flamenco), σηκωμένοι αγκώνες και δυνατά χέρια
  • Στητό, “περήφανο” πάνω μέρος του σώματος, σταθερό
  • Ελαφρώς λυγισμένα γόνατα που αποδίδουν τον ‘γήινο’ χαρακτήρα του tribal

Το Gothic belly dance ή αλλιώς Raks Gothique συγχωνεύει την gothic κουλτούρα (μουσική, ενδυμασία, έκφραση) με τον θηλυκό ανατολίτικο χορό. Είναι αρκετά εκφραστικός χορός και πολύ θεατρικός. Εμφανίστηκε περίπου πριν 20 χρόνια. Μπορεί να είναι μυστηριακό σαν μαγική τελετουργία, γρήγορο και επιθετικό ή με τάσεις burlesque και βερολινέζικου καμπαρέ. Η ενδυμασία επηρεάζεται από το ρομαντικό ύφος τους ’20, βικτωριανό, πανκ, cyber και το κυρίαρχο χρώμα είναι το μαύρο το οποίο δίνει το αντιπροσωπευτικό δραματικό ύφος του gothic. Διάφορες άλλες ονομασίες του gothic belly dance είναι burlesque belly dance, vamp gothic belly dance, industrial gothic belly dance.