Το tango γεννήθηκε στην Αργεντινή αλλά πλέον έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Το tango είτε το αγαπάς πολύ είτε δεν το αντέχεις. Αν τελικά το αγαπήσεις θα κατακλύσει όλη σου τη ζωή. Από το ringtone στο κινητό σου μέχρι τον τρόπο που ντύνεσαι.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν γιατί “κολλάς” με το tango. Μάλλον είναι η επαφή με τον παρτενέρ μας, η άλλοτε έντονη και άλλοτε αργή μουσική του, είναι ο αυτοσχεδιασμός και η ελευθερία στον συνδυασμό των κινήσεων. Ποτέ ένας χορός δεν είναι ίδιος με τον επόμενο.

Στα μαθήματα tango ξεκινάμε μαθαίνοντας να περπατάμε πάνω στο ρυθμό, σε ισορροπία και σε συντονισμό με τον παρτενέρ μας. Έπειτα εμπλουτίζουμε το χορό μας με απλούς ή πιο πολύπλοκους συνδυασμούς κινήσεων, μαθαίνουμε για τις διαφορετικές “αγκαλιές”, για τη μουσικότητα και τα διάφορα στυλ tango.

Το tango θέλει το χρόνο του για να το ‘ξεκλειδώσετε’ και να σας ανήκει. Θέλει υπομονή και αφοσίωση όπως όταν μαθαίνατε αγγλικά. Γιατί το tango είναι μία γλώσσα επικοινωνίας, μία συζήτηση με τον παρτενέρ σας, είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα είδος χορού.