Ο Ariel Perez είναι Αργεντίνος χορευτής, ηθοποιός και τραγουδιστής καθώς και δάσκαλος και χορογράφος tango και folklore argentino.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής στο Ballet Folclorico Nacional de Argentina το 1990.
Καταξιωμένος χορευτής tango, έχει χορέψει στις πιο γνωστές σκηνές του Μπουένος Άιρες όπως Sabor a Tango, Michelangelo, La Ventana και Esquina Carlos Gardel, καθώς και στις διεθνείς ομάδες χορού “Mario Montes”, “Tangox2” του Miguel Soto , “Compania de Tango Argentino” του Roberto Herrera, “Tango Seducción” του Gustavo Russo, με παγκόσμιες περιοδείες και στο musical “Chantecler” της Mora Godoy σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης έχει συμμετάσχει ως χορευτής στις κινηματογραφικές ταινίες “Tango” (1998) του Carlos Saura και ”Evita” (1996) του Alan Parker.
Έχει διδάξει tango και αργεντίνικους χορούς (folclore) σε μερικές από τις σημαντικότερες σχολές της Αργεντινής όπως Escuela Argentina C. C.BORGES, Escuela de Tango de Buenos Aires, milonga La Viruta.
Επίσης, έχει επιτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στα σημαντικότερα πρωταθλήματα χορού της Αργεντινής όπως στο Mundial de Tango 2018 και 2019 στο Buenos Aires, το Festival Nacional del Malambo de la Borde και στο Festival Nacional de Folclore de Pre Cosquin en Cordoba καθώς και στους διαγωνισμούς Pelando Variación και Conecta 2×4.
Το 2013, δημιουργεί με την χορεύτρια και εικαστικό Μαργαρίτα Πλέσσα την ομάδα “Acuarela Company” και σκηνοθετεί και χορογραφεί το μιούζικαλ “Acuarela de Tango” και την μουσικοχορευτική παράσταση “Aires de Argentina”, με τις οποίες έχουν περιοδεύσει σε Κούβα, Μεξικό, Περού, Αργεντινή και Ελλάδα.
Στην Ελλάδα επίσης, έχει επιτελέσει χορογράφος και χορευτής της ομάδας Tango en Eros, με παραστάσεις στο Ηρώδειο, Παλλάς, Τεχνόπολις κ.α, της παράστασης Rebetango με περιοδείες σε πολλά μέρη της χώρας όπως Θέατρο Απόλλων Σύρου, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, El Convento del Arte, Φεστιβάλ Ίκαρος κ.α και της διεθνούς ομάδας Compañia Tango Dinzel με πρεμιέρα στην Αθήνα. Επίσης, έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και χορευτής με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε συναυλίες στο θέατρο Badminton καθώς και με την Orquesta Tipica La Juan d’ Arienzo στα πλαίσια του 1ο και 2º Rio de la Plata Festival στην Αθήνα. Το 2020, χορεύει και χορογραφεί την παράσταση Tango vs Flamenco στο Ηρώδειο.
Από το 2016 διδάσκει μαζί με την Μαργαρίτα tango και folclore argentino, στη σχολή τους Τango Atelier στην Αθήνα, συνεχίζοντας παράλληλα να παραδίδει σεμινάρια σε πολλά μέρη του κόσμου.