Ο Κωνσταντίνος Δούκας ασχολείται με το χορό (Ελληνικοί χοροί, Ευρωπαϊκοί, Λάτιν) από το 2003 και ιδιαίτερα με το Tango από το 2008. 

Κάτοχος με εξαιρετική επίδοση, του Associate Diploma στο Tango και στο  International Latin από το μεγαλύτερο χορευτικό και εκπαιδευτικό φορέα παγκοσμίως IDTA  (International Dance Teachers’ Association).

Είναι απόφοιτος με υποτροφία στο χορό, την κίνηση και την έκφραση και πλέον δάσκαλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος « Ελληνικό Κέντρο Τεχνών». Έχει υπάρξει μαθητής των σημαντικότερων Ελλήνων και Αργεντίνων δασκάλων.

Από το 2011 διδάσκει συστηματικά σε σχολές ενώ από το 2013 ασχολείται αποκλειστικά με το Tango, διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί, δίνοντας shows και σεμινάρια σε διεθνή φεστιβάλ, σε θέατρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε milongas σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 2015 δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής ως Dj.

Από το 2014 είναι συνιδιοκτήτης σχολής χορού στα Νότια προάστια. Είναι εμπνευστής και  ιδρυτικό  μέλος  της ομάδας “La Yumba Team” μαζί με την Ελένη Τσιριγώτη και την Αφροδίτη Κεφαλά, η οποία διοργανώνει Milongas, Workshops, Shows και Tango Events, με πιο χαρακτηριστικά τη Μilonga La Yumba και το Pirincho Tango Μarathon.

Σημαντικές στιγμές του, η συμμετοχή του στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2004, η συνεργασία του – για πρώτη φορά στη Ελλάδα – με τη παγκοσμίου φήμης ορχήστρα Solo Tango, η διαρκής συνεργασία του με την Ελληνική ορχήστρα  Athens Tango Ensemble, οι εμφανίσεις και διοργανώσεις στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Βεάκειο Θέατρο και στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Καθοριστικής σημασίας,  το ταξίδι στην Αργεντινή καθώς βίωσε τον κόσμο του tango στη πρωτογενή του μορφή. Λάτρης της αγκαλιάς, της μουσικότητας και της επικοινωνίας του ζευγαριού. Πάνω από όλα όμως, αυτό που τον τροφοδοτεί να εξελίσσεται, να δημιουργεί και να προσφέρει, είναι η αγάπη του για τη διδασκαλία, όντας συγχρόνως εν ενεργεία εκπαιδευτικός  τα τελευταία 20 χρόνια, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδασκαλία και τη Διδακτική μεθοδολογία.