Η Νίκη Κότσαρη είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος των διδασκαλικών πτυχίων Instructor del Baile 1 (ΙdB 1) και Diploma de la Danza Española 2 (DdE2), καθώς και όλων των μαθητικών πτυχίων του Spanish Dance Society με άριστα.
Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια με διεθνώς γνωστούς Ισπανούς χορευτές και δασκάλους τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ισπανία (Eduardo Guerrero, Juana Amaya, María Juncal, Domingo Ortega, Joaquín Ruiz, Manuel Betanzos, Ángel Muñoz,  Inmaculada Ortega, Charo Espino, Miguel Ángel Espino, Virginia Dominguez, Alejandro Molinero, Macarena Ramírez, Celia Pareja, κ.α.).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές χορευτικές παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές και θέατρα, έχει χορέψει και στην Ισπανία σε tablao, ενώ το Δεκέμβριο του 2015 επιλέχθηκε και χόρεψε στην παράσταση της 50ής επετείου του SDS στο θέατρο Palau de la Música στη Βαλένθια.

Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην τέχνη του flamenco, ταξιδεύει στην Ισπανία για νέες εμπειρίες και σαν δασκάλα προσπαθεί να μυήσει τους μαθητές της στον ρυθμό και τον δυναμισμό αυτού του χορού.