Στη σχολή μας τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν χορό από 4 ετών. Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα

  • YOGA Mommy & Me (3 – 5 ετών)
  • MODERN (4 – 6 ετών)
  • CAPOEIRA (6+ ετών)
  • LATIN (6+ ετών)
  • HIP HOP (6+ ετών)
  • BREAK DANCE (7+ ετών)
  • ΣΥΓΧΡΟΝΟ (7+ ετών)
  • ΜΠΑΛΕΤΟ (7+ ετών)

YOGA Mommy & Me

Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το παιχνίδι, στην παιδική yoga, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους, τις σκέψεις τους και να ηρεμούν, ενώ δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός.

 

MODERN

Ο μοντέρνος χορός στηρίζεται σε τεχνικές μπαλέτου αλλά είναι πιο δυναμικός, έχει πιο έντονο ρυθμό και υψηλή ενέργεια. Διδάσκονται την αρμονική κίνηση και την εκφραστικότητα. Οι μουσικές του μπορεί να είναι funky, pop, rock ή και commercial.

Το παιδί μέσα από τα μαθήματα εκτονώνει την ενέργειά του, γυμνάζεται, αποκτά ευλυγισία, έλεγχο των μυών του και αυτοπεποίθηση.

 

HIP HOP

Το Hip Hop εμφανίστηκε την δεκαετία του ’70 στην Αμερική. Ήταν ο χορός των μειονοτήτων στις γειτονιές της Νέας Υόρκης και γρήγορα έγινε το μέσο εκτόνωσης, όταν οι συμμορίες άρχισαν να λύνουν τις διαφορές τους χορεύοντας αντί να ασκούν βία. Το hip hop χαρακτηρίζεται από γρήγορες αλλαγές βάρους, από εναλλαγές στο ρυθμό και στα επίπεδα και από εκφραστικότητα. 

 

 

BREAKDANCE

 

Το breakdance ανήκει στην οικογένεια των χορών του ‘δρόμου’. Οι κινήσεις του συχνά γίνονται χαμηλά στο έδαφος με ακροβατικά, στροφές και πόζες. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χορού εξαιτίας της ελευθερίας των κινήσεων και του αυτοσχεδιασμού, ο κάθε χορευτής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του στυλ. Οι b-boys/b-girls όπως ονομάζονται οι χορευτές breakdance, έχουν μυϊκή δύναμη, ευλυγισία, ρυθμικότητα και συντονισμό κινήσεων.  

 

CAPOEIRA

Η Capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη μορφή τέχνης που συνδυάζει μάχη, χορό, παιχνίδι, ρυθμό και κίνηση. Είναι ένας διάλογος μεταξύ των παικτών, μια συνομιλία μέσω της κίνησης που μπορεί να πάρει πολλές αποχρώσεις της ανθρώπινης εκφραστικότητας. Η εκμάθηση γίνεται βάσει τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης. Έχει μουσικές και κινησιολογικές βάσεις στην Αφρική που έχουν αναμειχθεί με ιθαγενή και ευρωπαϊκά στοιχεία, ενώ εξελίχθηκε στην Βραζιλία, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική τέχνη που έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο ελευθερίας ανά τον κόσμο. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ποικιλία ερεθισμάτων που τους προσφέρει. Μαθαίνουν μία τέχνη πολεμική, ακροβατικά, μουσική, έρχονται σε επαφή με την πορτογαλική γλώσσα και όλα αυτά στα πλαίσια του παιχνιδιού και της ελεύθερης έκφρασης. Μαθαίνουν επίσης την αυτοπειθαρχία και τον αυτοέλεγχο, την σημασία της συνεργασίας, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό και την ευγένεια.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ

Το μάθημα αποτελείται συνήθως από ζέσταμα και ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης, ασκήσεις κίνησης στο χώρο και σε επίπεδα και τέλος κάποιο μικρό χορευτικό συνδυασμό. Ο μαθητής μέσα από τις τεχνικές Release και Limon, διδάσκεται πως να χρησιμοποιεί το βάρος του και την αναπνοή του προκειμένου να βάζει τη λιγότερη δυνατή μυϊκή δύναμη, πως να χρησιμοποιεί το έδαφος, να πέφτει, να κυλά και να σηκώνεται από αυτό. Το σώμα αποκτά δύναμη, ευλυγισία και πλαστικότητα ενώ ο αυτοσχεδιασμός ανοίγει νέες δυνατότητες στην κίνηση και επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων του χορευτή.