Στη σχολή μας τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν χορό από 4 ετών. Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα

  • ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (4 – 6 ετών)
  • MODERN (6+ ετών)
  • LATIN (6+ ετών)
  • HIP HOP (6+ ετών)
  • BREAK DANCE (8+ ετών)
  • ΣΥΓΧΡΟΝΟ (10+ ετών)
  • COMMERCIAL HIP HOP (12+ ετών)
  • CAPOEIRA (6+ ετών)

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Πρόκειται για ένα μάθημα-παιχνίδι όπου τα παιδιά μαθαίνουν τον ρυθμό και την κίνηση πάνω σε αυτόν, δουλεύουν τη μουσικότητά τους, την έκφραση μέσω του χορού, τη φαντασία τους ενώ παράλληλα ασκούν το σώμα τους.

MODERN

Ο μοντέρνος χορός στηρίζεται σε τεχνικές μπαλέτου αλλά είναι πιο δυναμικός, έχει πιο έντονο ρυθμό και υψηλή ενέργεια. Διδάσκονται την αρμονική κίνηση και την εκφραστικότητα. Οι μουσικές του μπορεί να είναι funky, pop, rock ή και commercial.

Το παιδί μέσα από τα μαθήματα εκτονώνει την ενέργειά του, γυμνάζεται, αποκτά ευλυγισία, έλεγχο των μυών του και αυτοπεποίθηση.

HIP HOP

Το Hip Hop εμφανίστηκε την δεκαετία του ’70 στην Αμερική. Ήταν ο χορός των μειονοτήτων στις γειτονιές της Νέας Υόρκης και γρήγορα έγινε το μέσο εκτόνωσης, όταν οι συμμορίες άρχισαν να λύνουν τις διαφορές τους χορεύοντας αντί να ασκούν βία. Το hip hop χαρακτηρίζεται από γρήγορες αλλαγές βάρους, από εναλλαγές στο ρυθμό και στα επίπεδα και από εκφραστικότητα. 

BREAKDANCE

Το breakdance ανήκει στην οικογένεια των χορών του “δρόμου”. Οι κινήσεις του συχνά γίνονται χαμηλά στο έδαφος με ακροβατικά, στροφές και πόζες. Είναι πολύ δημοφιλές είδος χορού εξαιτίας της ελευθερίας των κινήσεων και του αυτοσχεδιασμού, ο κάθε χορευτής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του στυλ. Οι b-boys/b-girls όπως ονομάζονται οι χορευτές breakdance, έχουν μυϊκή δύναμη, ευλυγισία, ρυθμικότητα και συντονισμό κινήσεων.  

CAPOEIRA

Η Capoeira είναι μία αφροβραζιλιάνικη μορφή τέχνης που συνδυάζει μάχη, χορό, παιχνίδι, ρυθμό και κίνηση. Είναι ένας διάλογος μεταξύ των παικτών, μια συνομιλία μέσω της κίνησης που μπορεί να πάρει πολλές αποχρώσεις της ανθρώπινης εκφραστικότητας. Η εκμάθηση γίνεται βάσει τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης. Έχει μουσικές και κινησιολογικές βάσεις στην Αφρική που έχουν αναμειχθεί με ιθαγενή και ευρωπαϊκά στοιχεία, ενώ εξελίχθηκε στην Βραζιλία, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική τέχνη που έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο ελευθερίας ανά τον κόσμο. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ποικιλία ερεθισμάτων που τους προσφέρει. Μαθαίνουν μία τέχνη πολεμική, ακροβατικά, μουσική, έρχονται σε επαφή με την πορτογαλική γλώσσα και όλα αυτά στα πλαίσια του παιχνιδιού και της ελεύθερης έκφρασης. Μαθαίνουν επίσης την αυτοπειθαρχία και τον αυτοέλεγχο, την σημασία της συνεργασίας, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό και την ευγένεια.